Kennis en Kunde in Kunststof
Concept | Productontwikkeling | Matrijzen | Productie | Assemblage

Een kunststof product ontwikkelen?

Ponnoplastic denkt met u mee van concept tot eindproduct

Kennismaken

Op zoek naar halffabricaten van kunststof? Ponnoplastic kan u helpen

Ponnoplastic is opgericht in 1947. Destijds was Ponnoplastic gespecialiseerd in het produceren van kunststof fietsonderdelen voor de fietsenfabriek. In 1960 is het bedrijf overgenomen en verder uitgebouwd naar een grote speler op de kunststof verwerkende industrie. De fietsenfabriek is toen overgenomen door Gerrit Pon zijn andere zoon. In de afgelopen 20 jaar is het bedrijf naast spuitgieten en extruderen groot geworden in het opzetten van eigen producten voor diverse industrieën. Met spuitgieten zijn niet alleen eenvoudige maar ook complexe producten produceerbaar. Bent u op zoek naar halffabricaten van kunststof? Wij zijn een specialist op het gebied van ontwikkelen en produceren van technische kunststoffen. Wij adviseren u graag om tot het beste resultaat te komen.

Het produceren van kunststof halffabricaten voor railinfra en voor de bouw

Ponnoplastic is gevestigd in Flevoland en gespecialiseerd in het ontwikkelen van kunststof producten. Wij denken met u mee van concept tot aan het eindproduct. Al sinds 1947 staan wij garant voor spuitgietoplossingen voor vele toepassingen, waaronder voor railinfra en voor de bouw. Speciaal voor de railinfrastructuur ontwikkelen wij kunststof halffabricaten voor spoorstaafmontage- en onderhoud. Afschermkappen, ankerbouten, kunststof kraagbussen en andere kunststof toebehoren zijn enkele producten die wij op maat produceren voor railinfra. Deze sector is in beweging en innoveert continu. Daarnaast houden zij zich ook bezig met onderhoudsprojecten aan het spoor en daardoor blijven zij op zoek naar nieuwe oplossingen. De afgelopen jaren heeft Ponnoplastic zich niet alleen gespecialiseerd in deze sector, ook de ontwikkelingen in de bouw en constructie sector worden nauwlettend in de gaten gehouden. Voor deze branche produceren wij kunststof tandwielen, conen, kunststof afstandhouders, rolsteigerproducten en kunststof steigerklemmen. Deze sector kende een diep dal maar is gelukkig aan het opkrabbelen. Dit merken wij aan de verkoop van onze eigen producten en aan het aantal projecten die wij aangeboden krijgen.

De voordelen van kunststof afstandhouders

Ponnoplastic haar conische kunststof afstandhouders zijn leverbaar in verschillende lenge maten en gat diameters. De kunststof afstandhouders zijn erg gemakkelijk te verwijderen door middel van een strekstaaf. Hierdoor zijn de afstandhouders ook nog eens herbruikbaar. Nadat u de kunststof afstandhouders heeft verwijderd, kunt u erg eenvoudig een betonconus inlijmen. De voordelen:

  • Massief
  • Erg hoge weerstand
  • herbruikbaar na het verwijderen
  • Efficiënt in de verwerking

Wilt u andere kunststof vormen laten maken? Dat is mogelijk!

Wij produceren ook een groot assortiment aan maatwerk producten en toebehoren voor de ladder- en steigerindustrie, bijvoorbeeld kunststof steigerklemmen. Bij ons kunt u terecht mocht u andere kunststof vormen laten maken. Al onze technische kunststoffen zijn ontwikkeld en getest. Dit gebeurt in samenwerking met grote ladderfabrikanten in Europa. Hierdoor voldoen al onze producten aan hoge eisen. Wilt u bijvoorbeeld drinktorens of voederbakken laten maken voor pluimveehouderij? Wij kunnen u helpen en denken mee van concept tot op maat eindproduct.

De werkwijze van Ponnoplastic voor het maken van kunststof tandwielen

Elk product dat wij ontwikkelen is gestart met een idee. Dit idee wordt uitgewerkt naar een eindproduct. Uw ideeën worden omgezet in een concreet concept. Deze concepttekening kan nog worden aangepast en er kan ook een 3D product worden geprint zodat u een beter beeld krijgt bij het eindproduct. Vervolgens kiezen we samen uit een stalen matrijs of aluminium matrijs voor het produceren van de kunststof tandwielen. De kosten kunnen erg verschillen tussen deze twee en de keuze hangt af van de verwachte afzet. Daarna is het tijd om het product te produceren. Indien gewenst kunnen wij in onze fabriek ook de assemblage verzorgen zodat u met kunststof halffabricaten direct verder kunt.

Railinfra

Kunststof halffabrikaten voor spoorstaafmontage en -onderhoud

Pluimveehouderij & agrarisch

Dak & Ventilatie

Bouw & Constructie

Kunststof afstandhouders | rolsteigerproducten | halffabrikatent

Sterk in kleine & grote series

Spuitgieten is niet alleen interessant bij grote series, bij ons kunt u ook terecht voor kleinere series vanaf 500 stuks. Hierdoor is spuitgieten al snel een interessante optie voor het spuitgieten van uw producten. Dit is één van onze meerwaarde ’s die wij te bieden hebben ten opzichte van andere spuitgieters.  

Gecertificeerd personeel

 Om ons proces en uw kwaliteit te kunnen waarborgen werken wij tegenwoordig onder andere met personeel opgeleid door het opleidingsinstituut Vapro. Door te werken met beter opgeleid personeel, hopen wij onze processen te kunnen optimaliseren en u als klant op een breder vlak van dienst te kunnen zijn.

In alle markten thuis

sinds 1947

033 -480 67 60

info@ponnoplastic.nl