Kennis en Kunde in Kunststof
Concept | Productontwikkeling | Matrijzen | Productie | Assemblage
Pon doet Zaken

Zoals dat Pon betaamt

Pon dynastie

1895 | Grondlegger van de Pon-dynastie is de Amersfoorter Mijndert Pon. In 1895 neemt hij op 21-jarige leeftijd de winkel in huishoudelijke artikelen van zijn ouders over. Hij breidt die uit met een handel in naaimachines en later ook fietsen. In 1920 start hij met de invoer van auto's.

Pon's Automobielen en fietsen

In 1931 wordt in Amersfoort Pon's Automobielhandel opgericht. Mijnderts zonen Ben en Wijnand bouwen het bedrijf in de jaren dertig verder uit, onder andere door na de Tweede Wereldoorlog in Duitsland mee te werken aan de ontwikkeling van de Volkswagen Transporter. Mijnderts andere zonen Gerrit en Mijndert gaan verder met de fietsenfabriek 'M. Pon' .

Kunststof en fietsen

In 1947 wordt Ponnoplastic opgericht om kunststof fietsonderdelen te produceren voor de fietsenfabriek In 1960 neemt de ene zoon van Gerrit Pon het bedrijf Ponnoplastic over die het bedrijf verder uitbouwt naar een gerenommeerde speler op de kunststof en rubber verwerkende industrie. De fietsenfabriek wordt overgenomen door zijn andere zoon.

Derde generatie Pon in kunststoffen

In 1997 na de bedrijfsovername van hun vader Gerrit Herman Pon zijn de gebroeders Pon de derde generatie die het bedrijf Ponnoplastic leiden. In de afgelopen 20 jaar hebben zij naast de activiteiten spuitgieten en extruderen een handelstak opgezet met een groot aantal eigen producten voor verschillende industrie├źn.

In alle markten thuis

sinds 1947

033 -480 67 60

info@ponnoplastic.nl