Kennis en Kunde in Kunststof
Concept | Productontwikkeling | Matrijzen | Productie | Assemblage

Een kunststof product ontwikkelen?

Ponnoplastic denkt met u mee van concept tot eindproduct

Kennismaken

Ponnoplastic is de specialist op het gebied van kunststof productontwikkeling

Ponnoplastic, gevestigd in Flevoland, heeft jarenlange ervaring op het gebied van kunststof producten ontwikkelen door middel van spuitgieten. Wij denken mee met de kunststof productontwikkeling en helpen u van idee naar het realiseren van prototypes. Het vervaardigen van de matrijzen, het produceren en assembleren van de producten gebeurd ook door ons. Daarom zijn wij het one stop shopping adres voor kunststofproducten ontwikkelen. Het familibedrijf staat al sinds 1947 garant voor spuitgietoplossingen. Wij ontwikkelen kunststof producten voor spoorstaafmontage voor railinfra. Kunststof producten die wij voor pluimveehouderij maken zijn drinktorens, voederbakken, tuinslangen en slanghaspels. Wij spuitgieten dus een groot scala aan eigen kunststof producten voor de agrarische sector. Deze sector is in Nederland een voorloper vergeleken met andere landen en vraagt daarom om nieuwe en duurzame oplossingen.

De stappen van kunststof productontwikkeling

Omdat Ponnoplastic alle stappen voor kunststofproducten ontwikkelen in huis heeft, kunnen wij u de mogelijkheid bieden om een nieuw product te maken. Op basis van de verwachte afzet kunnen wij u helpen de juiste keuze te maken. We beginnen eerst met een kennismaking waarin u kunt verduidelijken wat voor product u wilt. Wij zetten uw idee om in een concreet concept en haalbaar eindproduct. Daarna gaan we aan de slag met het maken van een concepttekening en het visualiseren van de kunststof producten. In deze fase zullen we ook de laatste aanpassingen bespreken. Als het gewenst is, kunnen wij een 3D product laten printen om een beter inzicht te krijgen hoe het eindproduct eruit komt te zien. Vervolgens dienen wij samen te kiezen voor een aluminium matrijs of een stalen matrijs voor de kunststof productontwikkeling. Deze keuze hangt puur af van de afzet die u verwacht te realiseren met de verkoop van uw product. Als u verwacht een grote afzet te realiseren, dan adviseren wij stalen matrijzen omdat deze langer mee kunnen. Indien de afzet kleiner is, dan kan er beter gekozen worden voor aluminium matrijzen. Deze zijn goedkoper in aanschaf en ideaal voor een kleinere afzet. Daarna is het klaar om het kunststof product ontwikkelen. Als de matrijs op de machine is geplaatst, kan de eerste serie producten gemaakt worden. Indien het gewenst is, verzorgen wij ook de assemblage van de producten. In dat geval leveren wij een compleet product waar u direct mee aan de slag kan.

Sectoren waarvoor wij kunststofproduct ontwikkelen

Voor railinfra kan Ponnoplastic diverse kunststof producten ontwikkelen. Of het nu gaat om kraagbussen, ankerbouten, kunststof toebehoren of afschermkappen, wij spuitgieten een breed scala aan kunststof producten voor de rail infrastructuur sector. Deze sector is continu aan het innoveren en voert vaak onderhoudsprojecten aan het spoor uit. De laatste jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het kunststofproduct ontwikkelen voor deze sector. Ook voor de bouw en constructie sector bieden wij op maat gemaakte kunststof producten. Wij kunnen een kunststof product ontwikkelen zoals steigerklemmen, tandwielen, afstandhouders, rolsteigerproducten en halffabricaten. Deze sector heeft echter wel een enorm dal gekend maar trekt gelukkig weer langzaamaan aan. Wij houden deze branche in de gaten en productontwikkeling kunststof te bieden. Speciaal voor daken en goten kunnen wij diverse kunststofproduct ontwikkelen. Denk aan kunststof bladvangers, dakpannen, kunststof ventilatieroosters, tegelbladvangers en kiezelbladvangers. Wij willen ons blijven innoveren op dit gebied. Tegenwoordig zijn wij begonnen met het produceren van groendakpannen in samenwerking met een partij. Kunststof producten ontwikkelen is onze specialiteit en onze branchekennis is groot.

Advies of meer informatie ontvangen over kunststofproducten ontwikkelen?

Bent u geïnspireerd geraakt om uw eigen productontwerp te realiseren? Wij delen graag onze kennis met u om zo samen tot een geweldig eindresultaat te komen. Ponnoplastic produceert in opdracht voor diverse klanten en doet de kunststofproduct ontwikkelen in eigen beheer.

Railinfra

Kunststof halffabrikaten voor spoorstaafmontage en -onderhoud

Pluimveehouderij & agrarisch

Dak & Ventilatie

Bouw & Constructie

Kunststof afstandhouders | rolsteigerproducten | halffabrikatent

Sterk in kleine & grote series

Spuitgieten is niet alleen interessant bij grote series, bij ons kunt u ook terecht voor kleinere series vanaf 500 stuks. Hierdoor is spuitgieten al snel een interessante optie voor het spuitgieten van uw producten. Dit is één van onze meerwaarde ’s die wij te bieden hebben ten opzichte van andere spuitgieters.  

Gecertificeerd personeel

 Om ons proces en uw kwaliteit te kunnen waarborgen werken wij tegenwoordig onder andere met personeel opgeleid door het opleidingsinstituut Vapro. Door te werken met beter opgeleid personeel, hopen wij onze processen te kunnen optimaliseren en u als klant op een breder vlak van dienst te kunnen zijn.

In alle markten thuis

sinds 1947

033 -480 67 60

info@ponnoplastic.nl