Kennis en Kunde in Kunststof
Concept | Productontwikkeling | Matrijzen | Productie | Assemblage

Een kunststof product ontwikkelen?

Ponnoplastic denkt met u mee van concept tot eindproduct

Kennismaken

Wilt u kunststof spuitgietproducten ontwikkelen? Ponnoplastic denkt graag met u mee

In 1947 is Ponnoplastic gesticht, met als doel om kunststof fietsonderdelen te fabriceren voor de fietsenfabriek. De ene zoon van Gerrit Pon neemt het familiebedrijf over in 1961 en breidt het uit tot een grote speler op de kunststof en rubber verwerkende industrie. De andere zoon van Gerrit Pon neemt de fietsenfabriek over. Sinds 1947 staat Ponnoplastic al garant voor spuitgietoplossingen voor tal van toepassingen. Wij denken met u mee van concept ontwikkeling, bouw van matrijzen en tot het eindproduct. Wij ontwikkelen diverse kunststof spuitgietproducten voor vele markten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spuitgiettotaaloplossingen voor railinfra of voor pluimveehouderij.

De werkwijze van het spuitgieten kunststof

In het eerste gesprek met Ponnoplastic worden al uw eisen en ideeën omgezet in een concreet concept. Wanneer het vertaald is naar een technisch haalbaar product, gaat de technische tekenaar aan de slag met het maken van een concepttekening. Deze concepttekening zullen wij samen in een gesprek beoordelen en eventueel aan laten passen. Indien gewenst kan er zelf een 3D product worden geprint om als voorbeeld aan u te tonen. Vervolgens moeten de kosten van de matrijs berekend worden zodat de kostprijs kan worden bepaald. Ponnoplastic zal samen met u de keuze maken om voor aluminium matrijzen te gaan of voor stalen. Deze keuze hangt nauw samen met de afzet die u verwacht. Gaat u spuitgieten in kleien oplages, dan is het slimmer om voor een aluminium matrijs te kiezen. Deze is, vergeleken met stalen matrijzen, goedkoper in aanschaf. Wanneer de matrijzen klaar zijn is het tijd om de productie te starten. De matrijs kan op de machine worden geplaatst en het spuitgieten kunststof kan beginnen. Wij kunnen zelfs de assemblage verzorgen indien dit gewenst is. Wij leveren in dat geval een compleet product waar u gelijk mee verder kunt. Alles doen wij in overleg en conform uw voorwaardes en eisen.

Spuitgieten in kleine series van kunststof producten is mogelijk

Vroeger was plastic spuitgieten alleen rendabel bij grote hoeveelheden vanaf 10.000 stuks. Wij zijn een specialist in de fabricage van stalen en aluminium matrijzen en het spuitgieten van kunststof producten in kleine series. Wij ontwikkelen het concept, bouwen de matrijzen en spuitgieten in eigen huis. Spuitgieten plastic wordt niet altijd gezien als de beste keuze als het gaat om grote onderdelen waarvan er maar weinig nodig zijn. Er heerst een gedachte dat de investeringen hoog zijn bij spuitgieten en dat de mogelijkheden maar beperkt zijn. Dankzij aluminium matrijzen is het spuitgieten van lage aantallen ook mogelijk en wordt de matrijs nog terugverdiend.

Spuitgieterij die spuitgiettotaaloplossingen kan bieden

Ponnoplastic heeft zich door de jaren heen ontwikkeld in het spuitgieten van diverse kunststofproducten voor allerlei marktsegmenten. De producten worden allemaal in eigen beheer geproduceerd zodat de kwaliteit gewaarborgd kan blijven. Dankzij spuitgieten zijn zelfs complexe producten maakbaar. Wij maken vooraf een indicatie van de verwachte afzet. Zo kunnen wij u helpen beslissen om voor een stalen of aluminium matrijs te gaan. De kosten blijven op deze manier zo laag mogelijk. Wij adviseren u hierin en proberen de beste oplossing te bieden.

Kunststof spuitgietproducten voor bouw, railinfra en voor agrarische sector

Wij zijn gespecialiseerd in het kunststof spuitgieten van halffabricaten voor spoorstaafmontage- en onderhoud, denk hierbij aan kunststof kraagbussen, ankerbouten en andere toebehoren. Ook voor de bouw sector produceren wij kunststof afstandhouders en rolsteigerproducten. Voor de agrarische sector spuitgieten wij voerplaten, slanghaspels en andere toebehoren. Wij houden alle ontwikkelingen in deze branches in de gaten om er zo voor te zorgen dat onze producten voorzien zijn van de laatste eisen.

Railinfra

Kunststof halffabrikaten voor spoorstaafmontage en -onderhoud

Pluimveehouderij & agrarisch

Dak & Ventilatie

Bouw & Constructie

Kunststof afstandhouders | rolsteigerproducten | halffabrikatent

Sterk in kleine & grote series

Spuitgieten is niet alleen interessant bij grote series, bij ons kunt u ook terecht voor kleinere series vanaf 500 stuks. Hierdoor is spuitgieten al snel een interessante optie voor het spuitgieten van uw producten. Dit is één van onze meerwaarde ’s die wij te bieden hebben ten opzichte van andere spuitgieters.  

Gecertificeerd personeel

 Om ons proces en uw kwaliteit te kunnen waarborgen werken wij tegenwoordig onder andere met personeel opgeleid door het opleidingsinstituut Vapro. Door te werken met beter opgeleid personeel, hopen wij onze processen te kunnen optimaliseren en u als klant op een breder vlak van dienst te kunnen zijn.

In alle markten thuis

sinds 1947

033 -480 67 60

info@ponnoplastic.nl