top of page

Spuitgieten

Uw partner voor zowel grote als kleine series

Wat is spuitgieten?

Spuitgieten is niet alleen interessant bij grote series, bij ons kunt u ook terecht voor kleinere series vanaf 500 stuks. Hierdoor is spuitgieten al snel een interessante optie voor uw producten. Dit is één van onze meerwaardes die wij te bieden hebben ten opzichte van andere spuitgieters.

Met spuitgieten zijn zowel eenvoudige als complexe producten produceerbaar. Onder hoge druk wordt hete, vloeibare kunststof in een matrijs gegoten. Door vooraf een indicatie te maken van de verwachte afzet kunnen we een keuze maken tussen een stalen of een aluminium matrijs. Hierdoor blijven de kosten bij zowel grote als kleine productie aantallen zo laag mogelijk.

Als fabrikant van kunststof halffabrikaten en producten is Ponnoplastic actief in een breed scala van industrieën. Ponnoplastic produceert in eigen beheer, maar ook in opdracht van klanten. De kennis die wij sinds 1947 hebben opgebouwd delen wij graag met onze klanten om zo samen tot het beste resultaat te komen.

Branches

En nog veel meer! Neem contact op als u twijfelt of wij ook actief zijn in uw branche.

Stappenplan tot succes

Kennismaking

Wij hebben ons gespecialiseerd in het ontwikkelen en spuitgieten van een verscheidenheid van kunststofproducten voor diverse marktsegmenten. Onze producten worden in eigen beheer in Hoevelaken geproduceerd om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Wij zijn een bedrijf met jarenlange ervaring in het uitvoeren van het complete proces. Dit proces begint bij een idee en eindigt met een volwaardig product wat zo efficiënt- en milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd wordt.

Wanneer het idee vertaald is naar een op papier technisch haalbaar product, laten wij onze technische tekenaar een concepttekening maken. In deze tekening wordt het idee gevisualiseerd tot een concept dat met u besproken zal worden. In dit gesprek zullen wij advies geven en de klant laten beslissen binnen de mogelijkheden die er zijn. Tijdens deze fase zullen we de laatste aanpassingen aan het concept doen. Indien gewenst kunnen wij een 3D product voor u laten printen om nog meer inzicht te krijgen in hoe het product er uiteindelijk uit komt te zien.

Concept & Ontwikkeling

Matrijzen

Het produceren van een product start altijd met een matrijs. De allereerste keuze die we moeten maken is of we voor een stalen of aluminium matrijs gaan. De keuze hangt af van het aantal producten wat u verwacht te produceren. Bij een grote afzet is het advies om voor een stalen matrijs te gaan. Wanneer de verwachting is dat er minder producten verkocht worden is aluminium een stuk aantrekkelijker. Deze matrijzen zijn namelijk goedkoper in aanschaf. Voor meer informatie raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Nadat de keuze gemaakt is kan de tekening worden omgezet naar een daadwerkelijke matrijs.

Wanneer de matrijs gereed is kan er gestart worden met de daadwerkelijke productie. De matrijs kan op de bijpassende machine en we kunnen wat proefsamples maken. Na goedkeuring van de samples kunnen we een volledige eerste batch produceren. Wij hopen dat wij in het hele ontwikkelingsproces uw vertrouwen hebben gewonnen en dat dit het begin mag zijn van een langdurige samenwerking waarbij wij vele producten voor u mogen spuitgieten.

Productie

Assemblage

Naast productie hebben wij ook een assemblage afdeling. Hier verzorgen wij indien gewenst de assemblage en het inpakken van uw producten. Wij kunnen u een compleet product leveren waar u direct mee verder kunt zonder daar nog enige handelingen aan te hebben. Dit alles doen wij in samenspraak met u en volgens uw eisen en voorwaarden.

bottom of page