top of page
iStock-1309726116 - Copy.jpg

Over Ponnoplastic

Jarenlange ervaring, continue verbetering

Ponnoplastic, in 1947 opgericht door Gerrit Pon, kent de ontwikkelingen in de industrie en staat op het punt om het bedrijf over te dragen aan alweer de vierde generatie. Van origine enkel een kunststofverwerkend bedrijf maar tegenwoordig ook actief als importeur en distributeur van installatiemateriaal, CV-toebehoren en technisch sanitair met wekelijkse leveringen naar vele groothandels binnen deze branche. De ondernemersmentaliteit is nog altijd onveranderd terwijl de kennis en het aanbod fors zijn toegenomen. Die decennia aan ervaring delen wij graag met u.
 

Met een ervaren team en een uitgebreid netwerk van partners en leveranciers kunnen wij uw opdracht efficient uitvoeren. Als familiebedrijf houden wij ervan om de lijnen kort te houden. De service en de communicatie zijn bij ons niet minder belangrijk dan het uiteindelijke product.

DE HISTORIE

Waar het allemaal begon

Vandaag de dag is Ponnoplastic B.V. een onderneming met een team van 15 werknemers en heeft 6.000 m2 bedrijfspand tot haar beschikking. Drie generaties Pon hebben dit bedrijf laten uitgroeien tot een onderneming met een enorm breed klantenportfolio en een productaanbod voor een grote verscheidenheid aan branches. De historie rijkt echter nog veel verder terug, naar meer dan honderd jaar geleden.

Kantoor van Autopon

PON DYNASTIE

1895

Grondlegger van de Pon-dynastie is de Amersfoorter Mijndert Pon. In 1895 neemt hij op 21-jarige leeftijd de winkel in huishoudelijke artikelen van zijn ouders over. Hij breidt die uit met een handel in naaimachines en later ook fietsen. In 1928 start hij met de invoer van auto’s.

Pon trein bij Amersfoort

PON'S AUTOMOBIELEN EN FIETSEN

1931

In 1931 wordt in Amersfoort Pon’s Automobielhandel opgericht. Mijnderts zonen Ben en Wijnand bouwen het bedrijf in de jaren daarna verder uit, onder andere door na de Tweede Wereldoorlog in Duitsland mee te werken aan de ontwikkeling van de Volkswagen Transporter. Mijnderts andere zonen Gerrit en Mijndert jr. gaan verder met de fietsenfabriek ‘M. Pon’.

Pon's Rijwielhandel

KUNSTSTOF EN FIETSEN

1947

In 1947 wordt Ponnoplastic opgericht om kunststof fietsonderdelen te produceren voor de fietsenfabriek. In 1960 neemt de ene zoon van Gerrit Pon, Gerrit jr., het bedrijf Ponnoplastic over, die het bedrijf verder uitbouwt naar een gerenommeerde speler in de kunststof en rubber verwerkende industrie. De fietsenfabriek wordt overgenomen door zijn andere zoon.

Fabriekshal van Ponnoplastic

DERDE GENERATIE PON IN KUNSTSTOFFEN

1997

In 1997, na de bedrijfsovername van hun vader Gerrit Pon, zijn de gebroeders Pon de derde generatie die het bedrijf Ponnoplastic leiden. In de afgelopen 20 jaar hebben zij naast de activiteiten spuitgieten en extruderen een handelstak opgezet met een groot aantal eigen producten voor verschillende sectoren.

Huidige bedrijfspand van Ponnoplastic

NIEUWE LOCATIE

2021

Na enkele jaren van opereren vanuit verschillende bedrijfspanden verhuist Ponnoplastic in 2021. Na de verhuizing heeft het bedrijf dubbel zoveel ruimte en passen zowel de spuitgiet- als de handelsactiviteiten onder één dak. In datzelfde jaar komt Jochem, de zoon van Joop Pon, ook bij het bedrijf werken. Vooral de handelstak groeit vanaf dat jaar flink.

Certificeringen

Als spuitgieter met tientallen jaren aan ervaring en toonaangevend importeur van installatiematerialen, staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel.

bottom of page